Logo

StatenpoortToegankelijkheid

Vooraanzicht Statenpoort in Hoorn
Ga naar de inhoud

De Statenpoort is grotendeels rolstoeltoegankelijk en begaanbaar met een rollator en kinderwagen. De enige drempel van ongeveer 12 cm zit aan de straatkant, vlak voor het pand. Hiermee assisteren wij je graag. Binnen zijn enkele lage houten drempeltjes. Wij beschikken over een rolstoeltoilet.

Special guest

Met regelmaat organiseren wij Special Guest-dagen. Wij regelen op deze dagen faciliteiten waardoor het gebouw beter toegankelijk is voor bezoekers met een hulpvraag. De datums kondigen wij aan in onze agenda.

Hulphonden

Je hulphond is welkom in de Statenpoort.

Rolstoeltoilet

De Statenpoort beschikt over een rolstoeltoilet. Het volgende dichtstbijzijnde rolstoeltoilet vind je in café-restaurant Ridderikhoff op Roode Steen 9. Dat ligt op ongeveer 200 meter afstand van de Statenpoort. Ridderikhoff is open van dinsdag t/m vrijdag vanaf 11.00 uur en in het weekend vanaf 12.00 uur. Naar Ridderikhoff

Begeleider

Heb je door je hulpvraag een begeleider nodig om ons te kunnen bezoeken en neem je deze zelf mee? Dan mag die persoon gratis naar binnen. Geef dit even aan bij de balie.
Heb je geen eigen begeleider, maar wel een hulpvraag? Meld dat dan van tevoren aan, dan bieden we je graag een helpende hand tijdens je bezoek. Neem hiervoor contact op met Annemarie Pothaar via a.pothaar@wfm.nl.

Meer informatie of vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel ze dan via info@wfm.nl, bel met 0229-280022 of ga naar onze balie van ‘Het Verhaal van Hoorn’ in de Statenpoort.