Logo

Steun ons

Ga naar de inhoud

Word Vriend en bouw mee aan het nieuwe museum!

Ons museum wordt op dit moment ingrijpend gerenoveerd: een werkelijk unieke periode in het bestaan van het museum. Beleef dit samen met ons en help mee om dit alles mogelijk te maken. Word vriend!

Van je vrienden moet je het hebben…

Al 35 jaar worden wij ondersteund door de stichting ‘De Vrienden van het Westfries Museum’. Dat doen zij onder andere door geld beschikbaar te stellen, zodat wij ons museum met regelmaat kunnen verrijken met schitterende nieuwe werken of restauraties kunnen laten uitvoeren.

Beleef het mee

Daarnaast organiseren de Vrienden met regelmaat inspirerende activiteiten rondom exposities en onze vaste collectie, zoals lezingen en andere boeiende bijeenkomsten waar je andere cultuurliefhebbers ontmoet. Ook krijg je als Vriend een gratis nieuwsbulletin en kun je tegen een speciale vriendenprijs deelnemen aan excursies.

Vriend worden?

Dat kan al vanaf 30 euro per jaar. Woon je met iemand samen op hetzelfde adres, dan betalen jullie 50 euro. Vriend voor het leven word je als je 500 euro ineens betaalt. Wil je Vriend worden of meer weten over de activiteiten van de Vrienden? Kijk dan op de website van de Vrienden van het Westfries Museum.


Schenken

De stichting Vrienden van het Westfries Museum heeft een ANBI-status. Dat wil zeggen: het museum wordt gezien als een goed doel. Dat maakt het fiscaal aantrekkelijk om schenkingen te doen en legaten na te laten. Doe je een schenking aan ons museum, dan mag je deze gift met 25% verhogen voordat je deze aftrekt van je belastingen. De belastingdienst accepteert dus dat je een kwart meer aftrekt dan je eigenlijk hebt geschonken.

Rekenvoorbeeld
Je schenkt 100 euro aan ons museum. Dan mag je 125 euro aftrekken van je inkomstenbelasting. Stel dat je 30 procent belasting betaalt, dan betekent dit dat je van iedere 100 euro die je schenkt 37,50 euro terugkrijgt.

Let op: in Nederland geldt een drempel voor giften van 1 procent van je brutosalaris. Die kan maximaal oplopen tot 10 procent, met een minimum van 60 euro. Voor periodieke schenkingen geldt géén drempel.

Nalaten

Hoe mooi als door jou ook volgende generaties zich kunnen blijven verwonderen in het Westfries Museum! Dat kan, door ons op te nemen in je testament. Er zijn twee mogelijkheden:

Legaat
Dat is een gift die je omschrijft in je testament. Je kunt kiezen voor een vast bedrag of een percentage van je nalatenschap.

(Mede-)erfgenaam
Naast bijvoorbeeld familie, kinderen of andere goede doelen, kun je ons museum tot (mede-)erfgenaam benoemen.

Persoonlijke wensen
Natuurlijk is nalaten iets heel persoonlijks. Daarom gaan we graag persoonlijk met je in gesprek hierover.

Op de hoogte blijven?

De archeologische opgravingen, de verbouwing zelf, onze tijdelijke activiteiten vanuit de Statenpoort: beleef het allemaal van dichtbij via onze social media. Of meld je aan voor onze online nieuwsbrief die ongeveer eens per twee maanden verschijnt.